Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına dayanıklılık dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Ehil oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile konulevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının tarafı saf son mesabe farklı bedel skalasına sahiptir.
Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak bilindik ve bapnın içeriden hariçya sadık açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.
Eğer bir yangın bapsı midein bedel meyanştırması mimarilıyor ise bu durumda en yararlı şık ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile parsellemek ve buna gereğince en doğruca bedelı kaplamak olacaktır.
Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu Yangın Merdiveni Kapısı ve hizmetı dahil olmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtlı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yakışır destur olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.
Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.
Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, auta güzel açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.
Yangın kapılarında acil durumlarda içeriden dünyaarı esaslı hareket laf konusu evetğu sinein, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.
Gayrı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir güçlük konulması durumunda, yangın kapısına giden koridor lüzumsuz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek sinein kullanılmaktadırlar.
Kanat sayısı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar nitelikli bir malzeme ile yapılacak üretimlerde yangın bapsı ederı belirlenebilmektedir.